Skandinaviska Ölskribenters Förening är en opartisk förening för ölskribenter inom såväl traditionella som onlinebaserade media och är öppen för alla, såväl amatörer som professionella, skribenter som uppfyller kraven i stadgarna. Föreningen grundades av initiativtagaren Pelle Stridh tillsammans med Johan Lenner, Darren Packman och Fredrik Balder, och bildades den 18:e februari 2012 med säte i Eskilstuna.

Föreningens mål är att samla Skandinaviens bästa ölskribenter för att tillsammans förbättra hur öl framställs i skandinavisk media och därmed verka för att allmänhetens ölkunskap höjs samt en bättre ölkultur. Genom att samla etablerade såväl som nya skribenter kan vi utvecklas tillsammans och stå som en enad röst.

Till oss kan du även vända dig om du söker skribenter med stor ölkunskap till en artikel eller liknande. Inom föreningen finns en mycket bred och djup kunskap om allt från att para ihop öl och mat till hembryggning och bland medlemmarna återfinns bland annat utbildade öldomare, barchefer, sommelierer samt personer som startat såväl nya som gamla mikrobryggerier. Emellan oss finns flera hundra års erfarenhet från det mesta som rör öl.

Styrelsen består för närvarande av följande personer:
Pelle Stridh, Ordförande
Darren Packman, Vice Ordförande
Johan Lenner, Sekreterare
Fredrik Balder, Kassör